Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr. Chen Zhen - Patika

2018.07.13

Gyógyító kínai konyha a gyakorlatban

Goji bogyós jégretek csirkével

Magas koleszterinszint, vérnyomás, elhízás, étvágytalanság, fogyókúra esetén ajánlott.

Goji bogyós jégretek csirkével

Hozzávalók:
• 500g csirkehús • 500g jégretek • 15g goji bogyó • 10g gyömbér • 2 újhagyma • 9g narancshéj

• 4g só • 15 szem szecsuáni bors • fél liter friss húsleves


Elkészítés:
1. A csirkehúst vastag szeletekre vágjuk. A jégretket lemossuk, kockára vágjuk. A goji bogyót lemossuk, vízben áztatjuk, hogy puhuljon. A gyömbért és újhagymát lemossuk, szeletekre vágjuk.


2. Wokban 2-3 kanál olajat hevítünk, sárgára pirítjuk benne a csirkehúst, majd ráöntjük az előkészített húslevest. Amikor felforr, a habját lefölözzük, beletesszük gézbe csavarva a szecsuáni borsot, gyömbért, újhagymát, narancshéjat, és 15 percig együtt forraljuk. Az utolsó öt percre a jégretket és goji bogyót is beletesszük.


3. Végül sót és ételízesítőt adunk hozzá ízlés szerint, majd fél kanál keményítőt vízben hígítva, forrás közben keverve.
 

*

Alma-ananász-búzafű

Magas koleszterinszint, magas vérnyomás, érelmeszesedés, szívproblémák ellen.

Alma-ananász-búzafű

Hozzávalók:

  • 200 g ananász • 100 g alma • 30 g búzafű • 1-1 kanál méz és citromlé


Elkészítés:

1. Az ananászt, almát, búzafüvet kis darabokra vágjuk, összeturmixoljuk.

2. A gyümölcslevet tetszés szerint ízesítjük mézzel és citromlével.

Dr. Chen Patika története